Lucruri care nu-mi plac la oamenii curioşi

0
1313
lucky studio iasi

“Din curiozitate a murit pisica”- este o vorbă. Nu-mi plac oamenii care nu îşi văd de treaba lor şi îşi bagă coada în tot felul de situaţii. Ce îi interesează pe ei ce şi cum fac eu? Din momentul în care am început să lucrez la Lucky Studio au fost tot mai curioşi să mă întrebe despre una, despre alta. Probabil au văzut că îmi merge tot mai bine şi ştii cum e…curiozitatea te macină.

Ca fiecare până la urmă, am şi eu un fix cu cei care îşi bagă nasul pe oriunde. Aşa că ar fi bine să nu mă întrebi de ce am ales Lucky Studio. Cum ar fi să te întreb şi eu pe tine de ce ţi-ai ales o anume meserie? Cum ar fi să te întreb şi eu pe tine de ce aşa şi nu altfel? Fiecare îşi face propriile alegeri şi până la urmă ce treaba avem noi cu asta?

Când te simţi bine într-un loc atunci nici că îţi mai vine să pleci. Aşa că nu mă întreba când am de gând să plec la mama în străinătate. Lumea din jur ştie că mă administrez singură şi că părinţii sunt în străinătate. Dar poate că nu eu îmi doresc o aşa viaţă. Aşa că am ales să fac totul pe cont propriu. Lucrez la Lucky Studio, îmi este bine aşa deci nu mai încerca să mă descoşi despre ce planuri de viitor am.

Pe ce îţi cheltui banii este o altă curiozitate pe care am întâlnit-o. De data asta colege, prietene şi aşa mai departe mă întreabă frecvent ce îmi cumpăr din banii pe care îi câştig la Lucky Studio. Ei bine, fac ce îmi pofteşte inima. Tu ce faci cu salariul tău? Cum să mă întrebi aşa ceva şi mai apoi să mai ai şi pretenţia de a nu mă supăra? Mi se pare absurd.

Şi ca o completare pentru toţi cei care au astfel de curiozităţi, aflaţi dragilor că sunt bine, mulţumesc. Mai degrabă mă întrebi cum mă simt şi ce fac, dacă aş avea nevoie de ajutor, că da apropos mi s-a spart o ţeavă în baie şi caut instalator, decât să fii un curios despre viaţa mea. Şi aviz celor care continuă să fie aşa, de bunele maniere nu aţi auzit? Că mi se pare că nu e politicos să întrebi pe cineva lucruri exagerate când nici nu prea cunoşti persoana în cauză sau nu îi eşti prieten/ă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.